Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Brookie

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Sütőforma a brownies dobozban

Cookies tésztához:

200 g búzaliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g cukor
1 darab tojás (M-es)
100 g lágy vaj vagy margarin
75 g csokoládécseppek
1 csipet só

Brownie tésztához:

1 doboz Dr. Oetker Brownies alappor
2 darab tojás (M-es)
100 ml víz
100 ml étolaj, pl. napraforgóolaj

Szószhoz:

kb. 150 ml karamellszósz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A papír sütőformát az előírásnak megfelelően hajtsuk össze és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Cookies tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót. Keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk.

Brownies tészta:
Öntsük a tésztakeveréket egy keverőtálba. Adjuk hozzá a tojásokat, a vizet, az étolajat és a reszelt csokoládét (a sütőkeverékhez mellékelve). Keverjük össze az egészet egy fakanállal vagy spatulával, míg sima tésztát kapunk. Öntsük a tésztát a sütőformába, és simítsuk el.

A süteménytésztából golyókat formázunk és a kezünk közt ellapítjuk, majd a brownie tészta tetejére helyezzük. Helyezzük a formát a sütő középső rácsára.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt hagyjuk kihűlni a formában egy süteményrácson.

A forma oldalát lazítsuk meg, majd vágjuk tetszőleges darabokra a süteményt, és tálaljuk a brookie-t a karamellszósszal.

Tippek:

A karamellmártást a legjobb langyosan tálalni a süteményhez.
Csokoládécseppek helyett a tésztát apróra vágott csokoládéval vagy reszelt Dr. Oetker Tortabevonóval is elkészíthetjük.
Brookie

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
60 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!