Csillag 5
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bársonyos áfonya-ribizli dzsem

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 7 üveg (200 ml)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 7 üveg (200 ml) elkészítéséhez

500 g passzírozott áfonya (fekete áfonya) (kb. 900 g friss vagy fagyasztott áfonyából)
500 g passzírozott piros ribizli (kb. 1100 g friss vagy fagyasztott ribizliből)
250 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az áfonyát megmossuk és pépesítjük vagy a fagyasztott áfonyát kiolvasztjuk. A ribizlit megmossuk, a szemeket lehúzzuk a szárról, és pépesítjük vagy a fagyasztott ribizlit kiolvasztjuk. A gyümölcsöket szűrőn átpasszírozzuk, és 500-500 g-t kimérünk belőle.
Az üvegeket és a tetőket kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.

Elkészítés:

A gyümölcspéphez hozzáadjuk a cukorral elkevert dzsemfixet és állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
Az elkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.

Tipp:

A dzsemet ízesíthetjük vaníliával: egy darab Dr. Oetker Bourbon vaníliarúd belsejét kikaparjuk, és az üres rúddal együtt még főzés előtt hozzáadjuk a gyümölcsökhöz, majd üvegbetöltés előtt a rudat kivesszük.
A Bársonyos áfonya-ribizli dzsem a vanília és fahéj mellett ízesíthető citrusfélékkel is.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!