
Amerikai palacsinta barackkencével



Hozzávalók
Palacsintához:
Sütéshez:
Barackkencéhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 8 darab palacsintát sütünk belőle. Ehhez 2-3 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Barackkence:
A barackot egy magas falú keverőedénybe tesszük, majd botmixerrel rövid ideig pépesítjük. Hozzáadjuk az alapport és a fahéjat, majd további kb. 1 percig pürésítjük. A gyümölcskencét egy tiszta, jól zárható üvegbe (kb. 250 ml) öntjük, és a palacsinták mellé tálaljuk. Ha marad gyümölcskence, felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk (maximum 2-3 napig áll el a hűtőszekrényben).
Tipp:


Amerikai palacsinta barackkencével
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Sütéshez:
Barackkencéhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 8 darab palacsintát sütünk belőle. Ehhez 2-3 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Barackkence:
A barackot egy magas falú keverőedénybe tesszük, majd botmixerrel rövid ideig pépesítjük. Hozzáadjuk az alapport és a fahéjat, majd további kb. 1 percig pürésítjük. A gyümölcskencét egy tiszta, jól zárható üvegbe (kb. 250 ml) öntjük, és a palacsinták mellé tálaljuk. Ha marad gyümölcskence, felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk (maximum 2-3 napig áll el a hűtőszekrényben).
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?