Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás-tejszínhabos gofritorta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Gofrisütőhöz:

kevés zsiradék

Töltelékhez:

600 g alma
1 evőkanál citromlé
2 evőkanál cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
200 ml hideg habtejszín

Tésztához:

100 g lágy vaj vagy margarin
60 g cukor
2 darab tojás (M-es)
200 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 ml tej

Díszítéshez:

kevés őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, negyedeljük és kis kockákra vágjuk.

Elkészítés:

Töltelék:
Az előkészített almát a citromlével, a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal egy lábasban, alacsony lángon, gyakori kevergetés mellett puhára pároljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

Tészta:
A gofrisütőt először a legmagasabb fokozaton előmelegítjük. Figyelem: Kérjük, vegye figyelembe a gofrisütő használati utasítását!

A vajat vagy margarint keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tejjel együtt közepes fokozaton belekeverjük a masszába. A gofrisütőt visszaállítjuk közepes fokozatra, majd zsiradékkal kikenjük. A tésztát 4 részletben aranybarnára sütjük, majd a gofrikat egyenként sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A hideg habtejszínt a habfixálóval felverjük, egy keveset félreteszünk a díszítéshez. Egy tálra helyezünk egy gofrit, erre kerül a tejszínhab és az alma 1/3-a, majd hasonlóan folytatjuk a rétegezést a többi gofrival, tejszínhabbal és almával. A félretett tejszínhabot tetszőleges csővel ellátott habzsákba kanalazzuk, ezzel díszítjük a gofritorta tetejét, végül megszórjuk egy kevés őrölt fahéjjal.

Tipp:

Keményebb húsú körtével is elkészíthetjük a gofritortát.
Almás-tejszínhabos gofritorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!