Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás pite pálcikán

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

15 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

250 g búzaliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
80 g cukor
150 g lágy vaj vagy margarin
2 teáskanál tej

Almatöltelékhez:

1 darab alma (kb. 150 g)
1 teáskanál cukor
½ teáskanál őrölt fahéj
egy kis citromlé

Díszítéshez:

némi Dr. Oetker Dekorcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Béleljük ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd közepes fokozaton, hogy tésztát kapjunk.

Töltelék:
Hámozzuk meg és negyedeljük fel az almát, távolítsuk el a magházat, és vágjuk nagyon apró kockákra. Keverjük össze az almakockákat a cukorral, a fahéjjal és a citromlével.

A tésztát lisztezett munkafelületen kb. 3 mm vastagságúra nyújtsuk ki. Egy kerek (kb. 6 cm-es) pogácsaszaggatóval vágjuk ki a tésztát. Helyezzük a tésztakorongok felét a tepsire. Tegyünk kb. 1 teáskanálnyi felkockázott almát a közepébe, és mindegyikre helyezzünk egy fanyársat. Tegyük rá a másik tésztakorongot és nyomjuk le a széleket. Kenjük meg a tallérokat tejjel, majd süssük meg a süteményt.

Tegyük a tepsit a sütő középső részébe.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki a sütőpapírral együtt a pálcikára tűzött almás pitét a munkafelületre, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
Olvasszuk fel a tortabevonót vízgőz felett alacsony hőfokon. Mártsuk bele a pálcikás almás sütemény egyik felét, töröljük le, és tegyük a sütőpapírra. A maradék pálcikás almás süteményeket csorgassuk le a maradék tortabevonóval. Ezután díszítsük a pálcikára tűzött almás süteményeket dekorcukrokkal és hagyjuk a bevonót megdermedni.
Almás pite pálcikán

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!