
Almás pite pálcikán



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Almatöltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd közepes fokozaton, hogy tésztát kapjunk.
Töltelék:
Hámozzuk meg és negyedeljük fel az almát, távolítsuk el a magházat, és vágjuk nagyon apró kockákra. Keverjük össze az almakockákat a cukorral, a fahéjjal és a citromlével.
A tésztát lisztezett munkafelületen kb. 3 mm vastagságúra nyújtsuk ki. Egy kerek (kb. 6 cm-es) pogácsaszaggatóval vágjuk ki a tésztát. Helyezzük a tésztakorongok felét a tepsire. Tegyünk kb. 1 teáskanálnyi felkockázott almát a közepébe, és mindegyikre helyezzünk egy fanyársat. Tegyük rá a másik tésztakorongot és nyomjuk le a széleket. Kenjük meg a tallérokat tejjel, majd süssük meg a süteményt.
Tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a sütőpapírral együtt a pálcikára tűzött almás pitét a munkafelületre, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Olvasszuk fel a tortabevonót vízgőz felett alacsony hőfokon. Mártsuk bele a pálcikás almás sütemény egyik felét, töröljük le, és tegyük a sütőpapírra. A maradék pálcikás almás süteményeket csorgassuk le a maradék tortabevonóval. Ezután díszítsük a pálcikára tűzött almás süteményeket dekorcukrokkal és hagyjuk a bevonót megdermedni.


Almás pite pálcikán
Hozzávalók
15 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Almatöltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd közepes fokozaton, hogy tésztát kapjunk.
Töltelék:
Hámozzuk meg és negyedeljük fel az almát, távolítsuk el a magházat, és vágjuk nagyon apró kockákra. Keverjük össze az almakockákat a cukorral, a fahéjjal és a citromlével.
A tésztát lisztezett munkafelületen kb. 3 mm vastagságúra nyújtsuk ki. Egy kerek (kb. 6 cm-es) pogácsaszaggatóval vágjuk ki a tésztát. Helyezzük a tésztakorongok felét a tepsire. Tegyünk kb. 1 teáskanálnyi felkockázott almát a közepébe, és mindegyikre helyezzünk egy fanyársat. Tegyük rá a másik tésztakorongot és nyomjuk le a széleket. Kenjük meg a tallérokat tejjel, majd süssük meg a süteményt.
Tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a sütőpapírral együtt a pálcikára tűzött almás pitét a munkafelületre, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Olvasszuk fel a tortabevonót vízgőz felett alacsony hőfokon. Mártsuk bele a pálcikás almás sütemény egyik felét, töröljük le, és tegyük a sütőpapírra. A maradék pálcikás almás süteményeket csorgassuk le a maradék tortabevonóval. Ezután díszítsük a pálcikára tűzött almás süteményeket dekorcukrokkal és hagyjuk a bevonót megdermedni.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?