Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás pite

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Quiche- vagy piteformához (Ø 28 cm):

némi zsiradék

Töltelékhez:

1 ½ kg alma
50 g vaj vagy margarin
2 evőkanál cukor
kb. 1 teáskanál őrölt fahéj

Tésztához:

300 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
60 g cukor
175 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojásfehérje (M-es)

Szóráshoz:

2 evőkanál zsemlemorzsa

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)
1 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Hámozzuk meg és negyedeljük el az almákat, távolítsuk el a magházukat, és vágjuk fel. Melegítsük fel a vajat vagy margarint és a cukrot egy serpenyőben, adjuk hozzá az almát, és kb. 5 perc alatt pároljuk puhára, majd ízesítsük fahéjjal. Tegyük az almát egy szűrőre, jól csepegtessük le, és hagyjuk kihűlni.

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Csomagoljuk a tésztát fóliába, és kb. 30 percre tegyük a hűtőszekrénybe.

Kenjük ki a formát zsiradékkal és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A tészta 2/3-át enyhén lisztezett munkafelületen kerek lappá (Ø 30 cm) sodorjuk ki, majd helyezzük a formába. A tésztát kissé nyomkodjuk meg az oldalán, az alját villával többször szurkáljuk meg. Tegyük a formát a sütő középső részébe és süssük elő a tésztát.

Sütési idő: kb. 10-15 perc

Az alapot hagyjuk kihűlni a formában.

A zsemlemorzsát szórjuk rá az alapra, és terítsük rá a jól lecsepegtetett almát. A maradék tésztát nyújtsuk ki kerek formára (a forma méretére), és borítsuk be vele az almát. Vágjuk le a felesleges tésztát. Tetszés szerint vágjunk ki kis motívumokat (Ø kb. 3 cm), pl. kis szíveket a tésztából, és helyezzük a tetejére. Verjük fel a tojássárgáját a tejjel. Kenjük meg vele a tészta tetejét és folytassuk a sütést.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tálaljuk az almás pitét langyosan.
Almás pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
56 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
43 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!