Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás-diós palacsintatorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8-10 szelet

Hozzávalók

kb. 8-10 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

150 g búzaliszt
200 ml tej
kb. 150 ml szódavíz
2 darab tojás (M-es)
2 evőkanál étolaj
1 csipet só

Töltelékhez:

80 g mazsola
2 evőkanál Dr. Oetker Aroma rum
1 kg alma
60 g porcukor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
250 g dióbél
200 g baracklekvár

Díszítéshez:

kevés alma és dióbél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A töltelékhez a mazsolát 30 percre a rumba áztatjuk. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük a porcukor felével, a fahéjjal és a citromhéjjal. A megpucolt diót finomra őröljük, összekeverjük a porcukor másik felével.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet, a vanillincukrot és a sót keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat. Apránként hozzácsorgatjuk a tejet és 1 evőkanál étolajat, és konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton, 1-2 perc alatt sima tésztává keverjük. Ezután felhígítjuk a szódavízzel. A masszát letakarjuk, hűtőben 30 percet pihentetjük. A palacsintasütőt az első palacsinta kisütése előtt vékonyan kikenjük étolajjal. A masszából kb. 8 darab palacsintát sütünk. Felhasználásig letakarjuk.

Töltelék:
Az előkészített almát kissé kinyomkodjuk, összekeverjük a mazsolával, majd egy lábasban, alacsony lángon puhára pároljuk.

Összeállítás:
Egy tortatálra a palacsinták méretével megegyező tortagyűrűt (vagy kapcsos tortaforma gyűrűjét) helyezünk. Beletesszük az első palacsintát, vékonyan megkenjük baracklekvárral, szórunk rá a cukros dióból, és teszünk rá a párolt almából. Befedjük a következő palacsintával, amelyet szintén megkenünk baracklekvárral, majd megszórjuk dióval, és teszünk rá párolt almát. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak, a legfelső réteg az utolsó palacsinta lesz. Felszeletelés előtt legalább 30 percet pihentetjük.

Díszítés:
Tálalás előtt a tortát megmosott, felcikkezett almával és durvára vágott dióval díszítjük.

Tippek::

Hidegen vagy felmelegítve is tálalhatjuk a palacsintatortát.
Dió helyett mogyoróval is elkészíthetjük.
Almás-diós palacsintatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!